logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Minimundus Klagenfurt

Minimundus Klagenfurt

Klagenfurt je grad koji se smjestio na samom jugu Austrije, a ujedno je glavni grad savezne pokrajine Koruške. On je jedan od pet većih gradova koji su se smjestili uz Vrbsko jezero. Sa sjevera i juga jezero okružuju alpski masivi koji su u podnožju prekriveni gustim šumama. Zbog lijepog krajolika ono je često ljetno odredište mnogih željnih prirodnog, mirnog i svježeg opuštanja u zelenoj oazi.

Upravo tu na istočnoj obali jezera smjestio se Klagenfurt i još zanimljivije, smjestio se svijet u malome – poznatiji kao Minimundus. Dakle ovaj svijet u malome je svojevrstan zabavni park, no ne u klasičnom smislu vlakova smrti i slično, već zabavni park prepun minijatura poznatih svjetskih građevina, vlakova i brodova. Ove su minijature apsolutno vjerodostojne replike originalnih građevina diljem svijeta što posjet parku čini posebno zanimljivim.

Realizacija svakog modela pomno je planirana, a idealan sklad među minijaturama postignut je tako što je svaka replika 25 puta manja u odnosu na stvarnu građevinu. Svi detalji i pojedinosti s originala vjerno su preneseni na repliku. Materijali od kojih su originali napravljeni, u replikama su također prekopirani. Mogućnost imitacije svih potrebnih materijala omogućuje poseban radni prostor poput svojevrsnihradionica u kojima djelatnici i stručnjaci stvaraju većinu potrebnih materijala. Imitacija seže do najsitnijih detalja poput uličnih lampi, ornamenata zgrada i drugih.

 

Minimundus je otvoren 1958. godine, a od tada ga je njime prošetalo preko 15 milijuna posjetitelja. Službeni vlasnik parka je ustanova za pomoć djeci i mladimaSave the children kojoj ide sav prihod od ulaznica. Obilazak parka može potrajati i do četiri sata ako odlučite laganom šetnjomsve obići. Razlog je taj što park broji više od 150 arhitektonskih replika. Naravno, ako se odlučite odmoriti na tom putu, možete posjetiti neke odrestorana i kafića ovog čudesnog svijeta minijatura. I ne brinite, nećete se izgubiti jer je park vrlo realno organiziran. Slijed replika kreće se pravilnom logikom i smisleno je postavljen. Posjetitelji se često znaju našaliti, s obzirom na to da replike izgledaju toliko realno, oni imaju osjećaj da će iz njih izaći i maleni ljudi.

Dobro je Znati

Država
Austrija
Broj Stanovnika
92.404 tisuća
Jezik
Njemački
Valuta
Euro
Površina (km2)
120 km²

Stvaranje i širenje parka svakako je nešto što je iznimno važno za njezine djelatnika te za raznolikost ponude svih budućih posjetitelja. Dakle, ponuda neprestano mora pružati nešto novo i dovoljno zanimljivo za vidjeti. Upravo iz toga razloga djelatnici vode brigu da to i ponude svojim posjetiteljima. A kako bi pogodili upravo ono što je zanimljivo, savjetuju se na licu mjesta sa svojim posjetiteljima kroz razgovor o tome što bi oni voljeli vidjeti u parku. Nakon toga, naravno, slijede savjetovanja stručnjaka o mogućnostima izvedbe i tehničke realizacije projekta te svakako potrebnih sredstava. Ukoliko je realizacija projekta moguća, želje posjetitelja bit će ispunjene novom replikom. U narednom procesu stvaranja svakako je važna suradnja s odgovornim osobama stvarne građevine kako bi minijatura bila pomno izučena i do detalja ostvarena.Tako je nastalo potonuće Titanika, kosi toranj iz Pise, London bridge, Eiffelov toranj, Kip slobode, Sydney opera, rimski trg svetog Petra, Egipatske piramide, Kineski zid i mnoštvo drugih građevina…

Obradujte svoje najmilije ovom čudesnom i zanimljivom avanturom u kojoj ćete u jednom putovanju posjetiti sve značajne građevine svijeta. Probudite dijete u sebi i zabavite se na jedan nov i jedinstven način.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.