logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Medulin

Ljetovanje u Medulinu

Medulin je gradić smješten na južnom dijelu najvećeg hrvatskog poluotoka, Istre. Od Pule je udaljen tek 8 kilometara, stoga je idealna ljetna destinacija za sve one koji ne žele cjelodnevnu vrevu gradskog života.

Iako je manji grad, Medulin ima puno hotela od kojih izdvajamo Hotel Belvedere Medulin, Hotel Arcus Medulin te turističko naselje Ai Pini Medulin. Svi se hoteli nalaze na dobrim lokacijama;

u blizini su obale koja se blago spušta prema moru, dok je s druge strane osigurana blizina samog centra grada. Hoteli su opremljeni suvremenom tehnologijom, stoga su vam na raspolaganju udobno opremljene sobe s tv – om, satelitskom i telefonom.

Osim mnogobrojnih hotela, Medulin je grad koji u Istri ima najveću ponudu privatnog smještaja; apartmana i kuća u kojima su turističke usluge na visokoj razini. Smještaj je organiziran tako da je prikladan i za obitelji s djecom. U blizini obale nalaze se i autokampovi.

Medulin obiluje brojnim plažama poput Stupice, rt Kamenjak, Pomer, Bijeca, Munte, Pješčana uvala… Plaže su raznolike; pješčane, šljunčane, kamenite te pješčano – šljunčane, stoga ćete zasigurno pronaći neke  koje će u potpunosti odgovarati vama i vašoj obitelji.

Za one malo hrabrije i sportskog duha ovdje postoje sportsko – rekreacijski objekti s raznovrsnim sadržajima koji obuhvaćaju teniske turnire, jahanje, golf, atletiku, plivački maraton, podvodni ribolov i sl. Okušajte se i u ostalim ljetnim radostima poput parasailinga, banana boat, surfanja, ronjenja itd. Medulin je zbog snažnijih vjetrova idealno mjesto ua poklonike daskanja i kiteboardinga. Zbog potpuno čistog mora u kojem obitava više od 85 % vrsta jadranskih riba, medulinska rivijera omiljeno je mjesto za ribolovce. Osim toga, Medulin ima jednu od najljepših biciklističkih staza koja se prostire uz obalnu crtu Kamenjaka.

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
4,253 milijuna
Jezik
Hrvatski
Valuta
Kuna
Površina (km2)

Rivijera Medulin poznata je po carstvu orhideja na rtu Kamenjak, po tragovima dinosaura na otoku Fenoliga koja posebna atrakcija osobito za najmlađe, a nadasve po starim vjetrenjačama i samotnim plažama ovog zaljeva, koje su idealne za romantične trenutke. Rt Kamenjak zaštićeni je park prirode s više od 500 različitih biljnih vrsta. Njegova dugačka obala krije najbolja mjesta za odmor na osami.

Na vašem ljetovanju u Medulinu svakako rezervirajte nekoliko dana za posjet okolnim otočićima poput Ceja, Levan i Bodulaš. Riječ je o nenastanjenim otočićima medulinskog arhipelaga koji su rasuti po cijelom zaljevu, a pružaju idealne mogućnosti za sve one koji obožavaju boravak u netaknutom prirodnom okruženju. Osim toga, organizirajte izlet u antičku Pulu ili se odlučite za razgledavanje istarskih mumija u Vodnjanu.

Odlučite se već danas za ljetovanje u malom gradiću Medulinu koji će vas zasigurno osvojiti svojom posebnom atmosferom. Uživajte u plažama i večernjim romantičnim šetnjama uz more. Kušajte tradicionalnu istarsku kuhinju poput ribljih specijaliteta, morskih plodova, pizze i sl. U Medulinu se svake godine provodi Istra Gourment – događaj na kojem možete okusiti tradicionalno pripremljene svinjske specijalitete, pršut, tartufe i sir. Na spomenutom istrijanskom festivalu upoznat ćete se s autohtonim proizvodima i običajima koji će vas vratiti u prošlo vrijeme.

Za sve ljubitelje noćnog života i dobrog provoda preporučujemo neke od mnogih zabavnih centara, barova, disco clubova i sl. u kojima u ugodnom društvu možete uživati do ranih jutarnjih sati.

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.