logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Ljetovanje Makarska

Ljetovanje u Makarskoj

Makarska je popularna turistička destinacija u središnjoj Dalmaciji. Riječ je o odredištu koje ima sve karakteristike i predispozicije da postane jedna od najboljih destinacija u Hrvatskoj.

Makarska je gradić s prekrasnim plažama koje su okružene višestoljetnim borovima. Područje je idealno za obiteljski odmor, ali i za parove. Uživajte u prekrasnoj prirodi i mirisu borova koji vas okružuje sa svih strana.
Najbolje vrijeme za posjetiti Makarsku jest, dakako, ljeto. Makarska je ipak manji i „smireniji“ gradić tijekom dužeg dijela godine, no zato već u rano ljeto kao da sve ponovno oživi.

Plaže
Plaže u Makarskoj jedne su od najbolje ocijenjenih na cijelome Jadranu. I to ne nekoliko plaža, već sve! Makarska rivijera osobito je popularna u svijetu. Tko ne bi volio uživati na bijelim šljunčanim plažama s pogledom na prekrasno more tirkizne boje?
Makarska luka i povijesni dio grada smješteni su na velikoj uvali uz poluotok Osejava. Duga gradska šljunčana plaža okružena hotelima proteže se cijelom dužinom poluotoka. Osim popularnih i uvijek punih gradskih plaža, savjetujemo vam da malo bolje istražite područje te da se odlučite za skrivene uvale, kako biste se vi i vaša odabranica ipak malo bili skriveni od pogleda znatiželjnih kupača.

Smještaj u Makarskoj
Kada dođete u Makarsku, moći ćete primijetiti da puno kuća nema uopće krov, jer će vlasnici kad-tad izgraditi još jedan kat u kojem će se nalaziti apartman koji će iznajmljivati turistima. Dakle, glavna smještajna jedinica u Makarskoj zasigurno su apartmani. Izbor apartmana zaista je ogroman; od garsonijera od prekrasnih apartmana zavidne kvadrature.
S obzirom na to da postoji zaista puno mogućnosti koje se tiču iznajmljivanja apartmana, savjetujemo vam da pročitate što više recenzija prije nego što se odlučite na iznajmljivanje. Vjerujte, možete bez ikakvih problema naći lijepi stan s dobrom lokacijom i prijateljski raspoloženim i ljubaznim domaćinom. Trebate samo malo bolje istražiti tržište.
Osim apartmana, tu su i veći i manji hoteli.

Hrana u Makarskoj
Makarska zasigurno nije „meka“ za prave gurmane. Ipak, postoje brojni restorani i konobe izvan grada, koji nude puno više za razliku od ugostiteljskih objekata u centru grada. Tu su i neizostavne pizzerije i fast food ugostiteljski objekti s pristupačnim cijenama.

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
13.834 tisuća
Jezik
hrvatski
Valuta
Kuna
Površina (km2)
28,00 km2

Istraživanje grada
Makarska je mali grad i najbolji način na koji ćete ga istražiti u potpunosti jest biciklom ili, naravno, pješice. Još jedan izvrstan način kretanja po gradu je brodom. Samo, unajmite jedan samo za vas i vašu obitelj/prijatelje, kako ne biste morali zadovoljavati i tuđe zahtjeve.

Aktivnosti u gradu
Većina plaža nudi dodatne zabavne i sportske sadržaje poput raftinga, paraglajdinga, jedrenja, ronjenja, odbojke na pijesku, nogometa i ostalih zanimljivih aktivnosti. Osim toga, u Makarskoj postoji zabavni park u kojem će zasigurno uživati i vaši klinci!

Znamenitosti u gradu:
– Franjevački samostan (star više od 500 godina; u njemu se nalazi knjižnica, pinakoteka i Malakološki muzej s rijetkim i jedinstvenim primjercima školjki i morskog svijeta, ne samo iz Jadrana već i ostalih svjetskih mora)
– Crkva sv. Marka
– Kalalarga (najšira i najduža ulica prepuna kafića, trgovina i restorana u kojima možete kušati tortu Makaranu; tradicionalni makaranski specijalitet)
– Zvjezdarnica

Prirodne atrakcije:
– Park prirode Biokovo

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.