logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / London

Putovanje u London

London predstavlja političko, kulturno, gospodarsko i ekonomsko središte Engleske i Velike Britanije. Ujedno, to je glavni grad. S obzirom na to, ne treba čuditi činjenica da se u Londonu nalaze brojne poznate i impozantne građevine (crkve, palače, rezidencije, muzeji) koje svakako trebate vidjeti barem jednom u životu.

Zasigurno najpoznatija građevina je Buckinghamska palača, koja predstavlja dom britanske povijesti. Riječ je o službenoj rezidenciji kraljice Elizabete. U ovom kompleksu nalazi se više od 700 soba, što kraljevskih, što soba za goste te brojne kupaonice. Iako je ulaz u palaču dopušten posjetiteljima, tek je nekoliko prostorija otvoreno za javnost. Preporučujemo vam da svakako zavirite u The State Ballroom, odnosno najveću dvoranu u palači koja služi za objedovanje i, naravno, ples. Osobito je značajna prijestolna dvorana, Throne Room. Iza palače smješten je najveći privatni vrt u Londonu, Buckingham Palace Garden, no ipak, svim je posjetiteljima najveća atrakcija izvan palače. Riječ je o ceremoniji izmjene kraljevske straže.

U sklopu palače valja izdvojiti još jednu značajnu prostoriju, The Queen’s Gallery, odnosno Kraljičinu galeriju, u kojoj se konstantno izmjenjuju i izlažu različite umjetnine. Riječ je o zbirci umjetničkih djela.
Westminsterska palača poznata je kao londonski Parlament u kojem je, dakle, sjedište britanske vlade. U neposrednoj blizini Parlamenta nalazi se najpoznatija londonska atrakcija, Big Ben.

Od ostalih kulturnih znamenitosti izdvajamo:
Tate Modern: riječ je u britanskom nacionalnom muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Muzej je otvoren 2000. godine, a s Blankside stanicom čini pravu umjetnost novoga doba.
U blizini se nalazi i Shakespeareovo kazalište, omiljeno mjesto mladih u ljetnim mjesecima. Prisustvujte i vi nekoj poznatoj Shakespeareovoj predstavi i obogatite vaš život zanimljivim i jedinstvenim iskustvom.
Victoria and Albert Museum još je jedan muzej umjetnosti i dizajna koji za ovu metropolu ima veliko značenje.
British Museum svakako morate posjetite, ako želite upoznati i iz prve ruke istražiti zamamnu kolekciju izložaka od prapovijesti do modernog doba, ne samo iz Londona već iz cijeloga svijeta!
Na svom putovanju u London obavezno posjetite i Katedralu sv. Pavla; riječ je o prvoj katedrali anglikanske crkve. Unutrašnjost katedrale krase prekrasne freske na zidovima. Osim toga, katedrala se može pohvaliti činjenicom da je to druga crkva po dužini na cijelome svijetu.

Dobro je Znati

Država
Velika Britanija
Broj Stanovnika
8 milijuna
Jezik
engleski
Valuta
Britanska funta
Površina (km2)
1577,3 km²

Dužinom cijelog grada proteže se poznata rijeka, Temza. Odlučite se na razgledavanje grada iz drugačije perspektive. Uživajte u vožnji brodom te jedinstvenom pogledu na Big Ben, Parlament, London Eye, Shakespeareovo kazalište, London Bridge, Tower Bridge, Greenwich, Gradsku vijećnicu i ostale gradske znamenitosti.
London je omiljena destinacija i za Valentinovo. Iznenadite vašu bolju polovicu i priuštite joj romantično putovanje u London. Uživajte u romantičnoj večeri u nekom od brojnih engleskih restorana. Preporučujemo vam da se odlučite za onaj koji ima terasu ili barem prekrasan pogled na grad. Poslije večere rezervirajte krstarenje brodom; ne zaboravite ponijeti bocu vina.
Nakon krstarenja, posjetite zgradu The Shard, hotelski i poslovni neboder odakle se pruža zadivljujući pogled na grad. Osobito u večernjim satima. Savjetujemo vam da nabavite ulaznicu za dupli posjet atrakciji; tako s jednom ulaznicom možete dva puta dnevno (tijekom dana i navečer) posjetiti ovu jedinstvenu atrakciju.
Neka ovo Valentinovo bude posebno, za posebnu osobu.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.