logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Ljetovanje Jadran

Ljetovanje na Jadranu

Jadran se može pohvaliti brojnim uređenim destinacijama za ljetovanje kao što su Makarska, Biograd, Vodice, Šibenik, Zadar, Split i sl. Danas ćemo se usredotočiti i predstaviti vam grad pod Marjanom, Split.

Split je najveći grad u Dalmaciji, a smješten je na Splitskom (Marjanskom) poluotoku u srednjoj Dalmaciji. S tri strane okružuje ga more, a kako ne biste pomislili da je ovo nizinski kraj, grad je obilježen i planinama Mosor, Kozjak te brdom Marjan.
Grad Split osnovao je car Dioklecijan koji je dao izgraditi carsku palaču u kojoj je boravio. Danas je to Dioklecijanova palača, jedna od glavnih gradskih povijesnih znamenitosti. Prošlost grada prilično je turbulentna; od njegovog samog osnivanja pa sve do socijalističke Jugoslavije. Ostavila je svoje tragove u svakodnevnim prizorima, no bez obzira na to, grad pod Marjanom i dalje živi duhom mladosti i originalnosti. Zbog toga je prepun kulturno – povijesnih spomenika kojima se dive turisti iz raznih krajeva svijeta.

U Split dolaze i oni koji traže savršeni odmor na prekrasno uređenim plažama. Split ima na desetke plaža; od pješčanih do šljunčanih. Stoga, svaki strastveni plivač zasigurno će uživati u mnogim plažama, a na sreću, ima mnogo izbora. Većina plaža u okolici Splita prikladne su i popularne za obitelji s malom djecom jer im se može lako pristupiti. Isto tako, većina ih se nalazi jugoistočno od splitske luke pa sve do sela Podstrana. U neposrednoj blizini plaža postoje brojni obiteljski smještaji. U podnožju brda Marjan također se možete osvježiti i okupati u vrućim ljetni mjesecima. Te su plaže uglavnom kamenite, no okružene su gustom borovom šumom, tako da za sve one koji se ne žele cijeli dan cvrljiti na suncu, hlada ima napretek. Ove plaže podno Marjana dobro su povezane autobusnim linijama iz svih dijelova grada. Ako možda na odmor putujete sa svojim ljubimcem, bit ćete oduševljeni činjenicom da Split ima posebne plaže namijenjene upravo za vlasnike i njihove ljubimce.

Sve su gradske plaže dobro uređene, a more je čisto, bistro i mirno, bez plime, morskih struja i valova. Temperature mora ugodne su i tople već od sredine svibnja do sredine listopada. Iako se ljudi znaju kupati i oko nove godine. No to je više iz gušta i dobre zabave, nego stvarne potrebe za osvježenjem.
Polazeći od Bačvica na istoku pa sve u dužini od 10 km nalaze se pješčane, šljunčane i stjenovite gradske plaže koje se protežu jedna za drugom. Do većine susjednih plaža možete doći pješke s prethodne plaže, jer su one praktički povezane.

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
178 tisuća
Jezik
hrvatski
Valuta
kuna
Površina (km2)
79,38 km2

Splitske znamenitosti
– Dioklecijanova palača zasigurno je najzanimljiviji ostatak iz rimskog doba u sklopu kojeg ćete zasigurno provesti većinu svoga vremena
– Spomenik Grguru Ninskom: na sjevernom ulazu u Palaču nalazi se najpoznatiji splitski spomenik koji je posvećen biskupu Grguru Ninskom.
– Peristil je živopisno drevno rimsko dvorište koje leži u srcu Dioklecijanove palače, ispred Katedrale sv. Duje. Osobito je zanimljiv i atraktivan zbog crne sfinge koja dominira ulazom u Katedralu.
– Katedrala sv. Duje: ovo je najstarija katedrala na svijetu koja se nalazi u središtu Dioklecijanove palače, na trgu – Peristilu.
– Jupiterov hram: još jedna znamenitost u gradu pod Marjanom koju svakako treba pogledati. Hram je bio posvećen rimskom bogu Jupiteru, a kao i većina znamenitosti, nalazio se na samom središtu Dioklecijanove palače