logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Lefkada

Putovanje na Lefkadu

Otok Lefkada nalazi se u Jonskom moru, a glasi kao jedan od najljepših grčkih otoka koji je prepun osebujnih i prekrasnih pejzaža te dugih šljunčanih i pješčanih plaža.

Otok okružuju predivne bijele litice i stijene kao i nebeskoplava boja mora. Ipak, nije riječ o pravom otoku, jer je s kopnom spojen podmorskim tunelom i cestom te pokretnim mostom koji se nalazi na samom ulazu na otok. Dolaskom na otok ulazite u grad Lefkas; glavni i najveći grad otoka Lefkada. Lefkas je okružen pješčanim sprudovima i lučkim brodovima. To je ujedno kulturno i administrativno središte otoka. Osim toga, poznat je i po rajskim plažama i egzotičnom moru. Najljepše plaže Mediterana karakteriziraju i osamljeni pješčani zaljevi koji se naizmjenično prostiru dužinom cijelog otoka. Lefkas je ugodan i šarmantan grčki gradić koji privlači turiste iz različitih krajeva svijeta.

Osim što se nalazi na idealnom mjestu za obilaženje plaža, grad obiluje mnogim sadržajima. Glavna gradska ulica pretvorena je u pješačku zonu u kojoj se nalaze brojni barovi, kafići, trgovine i restorani s tradicionalnom grčkom kuhinjom. Svakako se prošetajte ulicom kada je grad obasjan večernjim svjetlima te okupan miomirisima omiljene grčke hrane. Uživajte u gostoljubivosti domaćina, zanosnom ritmu grčke glazbe te nikako ne propustite pogled na jedinstveni zalazak sunca.
Iz grada seže pogled na impozantnu tvrđavu Agia Mavra koja je izgrađena 1300. godine. Riječ je o jednom od rijetkih spomenika koji su preostali na otoku zbog brojnih potresa koji su uslijedili u određenom razdoblju. Istovremeno, ova je tvrđava sagrađena kako bi zaštitila otok od čestih napada gusara.
Lefkas ima par trgova. Jedan manji trg prepun je zelenila i nalazi se na samom ulasku u luku. U ovom području također postoje različiti načini zabave. Drugi se trg nalazi se u ulici Agios Spiridonas. Veći je od prijašnjeg te predstavlja centralni gradski trg. Preporučujemo vam da svakako posjetite ovaj grad te da prisustvujete festivalu književnosti, slikarstva, folklora i plesa. Doživite nešto novo, uživajte u zvucima grčke glazbe i obogatite se za još jedno iskustvo.

Dobro je Znati

Država
Grčka
Broj Stanovnika
10.875 tisuća
Jezik
Grčki
Valuta
Euro
Površina (km2)
60.628 km²

Ovaj je otok zanimljiv i po tome što ovdje Grci obožavaju pripremati velike grčke svadbe. Osobitu čar pridaju mu predivni pješčani zaljevi i stjenovite obale, a tradicionalna planinska sela i noćni ritam na grčki način definitivno je puni pogodak.
Na otoku Lefkada smještene su brojne plaže od kojih su najzanimljivije Porto Katsiki i Kathisma, Egremni, Milso, Agios Ioannis, plaža Nidri i ostale. Porto Katsiki i Kathisma najpoznatije su zbog impresivnih stijena koje ih okružuju. Pod utjecajima stijena i vode bijeli pijesak svjetluca, što stvara jedinstvenu pojavu. Nije ni čudo da su ove plaže uvijek najposjećenije. Milos plaža idealna je za zaljubljene parove koji će moći uživati u zajedničkim trenutcima, ali i u odvažnim valovima i vodenim sportovima.

Uzmite vašu bolju polovicu za ruku i prošetajte netaknutom prirodom. Ako ste ljubitelj surfanja, kitinga i ostalih ekstremnijih vodenih sportova preporučujemo vam plažu Agios Ioannis koja će uspjeti zadovoljiti i najzahtjevnije avanturiste. Neke su plaže teže pristupačne te do njih dovodi više od stotine stepenica uklesanih u stijene. No, vjerujte, kad ih ugledate, svaki dan vraćat ćete se ovamo!

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.