logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Putovanje Gardaland

Putovanje u Gardaland

Zabavni park Gardaland nalazi se nedaleko od Verone uz jezero Lago di Garda u Italiji. Gardaland je najveći zabavni park u zemlji i jedan od najvećih u Europi, koji je svoja vrata otvorio još u srpnju daleke 1975. godine.

U posljednjih 10 godina vlasnik zabavnog parka je Merlin Entertainments kompanija iz Velike Britanije. Radi se o kompaniji koja se, između ostalog, bavi zabavnim atrakcijama u 25 različitih zemalja. Danas cijeli kompleks uključuje Gardaland Park, Gardaland Sea Life Aquarium, Gardaland Hotel i Gardaland Adventure Hotel i prostire se na 445 tisuća kvadratnih kilometara. Godišnje Park posjeti gotovo tri milijuna posjetitelja. Najveće gužve posjetitelja kreću se u srpnju i kolovozu, pa se predlaže izbjegavati taj dio godine. S obzirom na to koliko se atrakcija i vožnji nalazi u Gardalandu predlaže se posjet u dva ili čak tri dana, ovisno o mogućnostima.

Radno vrijeme

Od kraja ožujka pa sve do kraja rujna Gardaland neprestano radi od 10 do 18 sati. Osim toga, u ostalim mjesecima, u periodima od nekoliko dana, održavaju se različiti tematski dani poput Oktoberfesta, Halloweena, posebnih noćnih vožnji i magične zimske vožnje, kada radno vrijeme varira i treba pratiti službene stranice Parka.

Smještaj i restorani

Hoteli u sklopu zabavnog parka svojim posjetiteljima nude različite hotelske sobe. Osim uobičajene usluge, hoteli nude zabavne tematske sobe, iznimno popularne kod djece. Tematske sobe uređene su svim detaljima iz omiljenih crtanih ili animiranih filmova – Kung Fu Panda, Ledeno doba, Pirati i drugi. Tematske sobe za odrasle, također avanturistički nastrojene, uređene su poput divljeg zapada, džungle, arktički i slično. Zapravo sve teme prate određene atrakcije u parku tako da ugođaj ne prestaje niti po povratku iz parka u hotel. Isto vrijedi i za tri restorana koji se nalaze u sklopu Parka. Njihovo uređenje vrijedno je divljenja, kao i prezentacija i okus hrane.

Dobro je Znati

Država
Italija
Broj Stanovnika
59,8 milijuna
Jezik
Talijanski
Valuta
Euro
Površina (km2)
301.338 km²

Atrakcije i vožnje

Gardaland je podijeljen na nekoliko tematskih područja koja olakšavaju snalaženje u pojedinim vrstama atrakcijama. One su podijeljene prema sličnostima, tako, primjerice, vožnje u određenih vrstama vlakića, vagona i visećih sjedalica pripada tematskoj skupini roller coastera.

Ukupno ima preko 30 različitih zabavnih vožnji koje pripadaju većim grupama atrakcija:

8 roller coastera poput Oblivion – The Black Hole, Raptor, Mammut, Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Kung Fu Panda Master.

3 „avanture na vodi“ koje predstavljaju posebne vrste vagona – čamaca u kojima se posjetitelji voze kroz vodne puteve. Uključuju Jungle rapids, Escape from Atlantis i Colorado Boat.

4 misteriozne atrakcije čija vas zabavna vožnja vodi kroz različite scenarije koji uključuju mnoštvo specijalnih efekata poput dima, magle, mraka, animacije, zvukova i slično. Dvije od njih su čak 4D avanture.

12 dječjih atrakcija koje uključuju bezopasne vožnje u različitim vagonima za djecu koje su prilagođene njihovom uzrastu. Likovi iz crtića, kućice, stabla sve je uređeno u veliki dječji svijet.

6 vožnji za opuštanje uključuju TransGardaland Express, Flying Island, Canyon Creek i druge i ne predstavljaju posebno strašne vožnje nego su više poput razgledavanja Parka.

I ostale atrakcije…

Sigurnost na prvom mjestu

Odobrenje za ulazak na svaki pojedini dio parka provjerava se mjerenjem visine osobe, težine, dobi te se upozorava osobe određenih zdravstvenih problema na opasnost korištenja istih. Zdravstveno stanje uključuje probleme vezane uz krvni tlak, bolesti kralježnice i druge navedene uz svaku atrakciju u Parku.

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.