logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Dvorci Bavarske

Posjetite Dvorce Bavarske

Iznenadite vašu bolju polovicu prekrasnim putovanjem u bajkovite dvorce Bavarske! Posjetite dvorac Neuschwanstein, dvorac Linderhof, Herrenchiemsee dvorac, dvoraca Hohenschwangau, Nymphenburg dvorac i mnoge druge!

Dvorac Neuschwanstein najpoznatiji je njemački dvorac. Svake ga godine posjeti više od 1,5 milijuna turista. Nije ni čudo kada je riječ o impresivnoj i bajkovitoj građevini iz 19. stoljeća, koja je služila kao inspiracija za brojne Disneyeve filmove.
Ako se još niste zaljubili u dvorce bavarske, u nastavku teksta donosimo vam nekoliko najzanimljivijih razloga zbog koji bi oni trebali postati vaše iduće odredište.

Smješten u prekrasnom okružju, dvorac Neuschwanstein jedan je od najromantičnijih i najpoznatijih atrakcija Bavarske. Dvorac je izgrađen u vremenu od 1869.-1886., a izgradio ga je poznati bavarski kralj Ludvig II. Nalazi se u blizini granice s Austrijom, a dvorac se još naziva i Dvorcem uspavane ljepotice, koju je osmislio Walt Disney.

Da je dvorac u potpunosti bio završen, imao bi više od 200 soba, ali nažalost, kralj Ludvig II. umro je prije njegove potpune izgradnje. Stoga, dvorac ima tek 15-ak uređenih soba i dvorana. One su, ipak, nevjerojatno veličanstvene s očitim utjecajem bizantskog stila.

Još jedan fenomenalni razlog zašto biste trebali posjetiti dvorac Neuschwanstein jest umjetna spilja sa stalaktitima i vodopadom. Ova je spilja inspirirana scenom iz Wagnerove opere Tannhäuser te u potpunosti odražava Ludvigov ekscentrični ukus.

Obilazak Neuschwanstein dvorac začinite odlaskom do Marijinog mosta (Mareinbrücke), odakle se pruža prekrasan pogled na dvorac i okolinu koja ga okružuje. Ovaj most dao je izgraditi kralj Maximilian II. 1840.-ih godina, zbog toga što se njegova supruga često penjala na planinu. U početku je to bio obični drveni most, no kasnije ga je Ludvig II. zamijenio čeličnom konstrukcijom. Vjerujemo kako je u večernjim satima uživao u pogledu na svoj dvorac.

U neposrednoj blizini Neuschwanstein dvorca nalazi se i dvorac Hohenschwangau, koji je zapravo predstavljao Ludvigovu rezidenciju.
Iz dvorca puca pogled na obližnje jezero u kojem se nalazi pristanište za brodove. Lijepo vrijeme idealno je za iznajmljivanje brodova te za promatranje ovog prekrasnog bajkovitog krajolika iz drugačije perspektive. Čitavo područje oko dvorca prekriveno je pješačkim stazama.
Istina je da ste na ovom prostoru ograničeni na šetnje po mjesečini ili na romantične večere u dvoje. No nije li poanta ovakvog putovanja upravo uživanje u romantičnom i opuštajućem odmoru na jezeru u prekrasnom okruženju?

U sklopu dvorca nalazi se istoimeni hotel u kojem možete rezervirati sobu za prenoćiti. Lokacija je iznimno atraktivna, jer neke sobe imaju terasu odakle se pruža jedinstveni pogled na dvorac Neuschwanstein.

U sklopu dvorca nalazi se nekoliko zasebnih fontana te prekrasno uređenih vrtova. Svakako vam preporučujemo da nabavite ulaznice za posjet ovom dvorcu, jer je dvorac do nedavno bio korišten. Unutra ćete vidjeti prostor na kojem je Ludvig provodio većinu svog djetinjstva. Bacite pogled na jedinstvena umjetnička djela kao i na vrlo zanimljivu stolicu za čitanje.

Na ovom putovanju preporučujemo vam da posjetite i najmanji od tri Ludvigova dvorca, dvorac Linderhof. Ujedno, riječ je o jedinom dvorcu koji je završen za vrijeme njegova života. Uživajte u veličanstvenoj dvorani zrcala, u odaji za goste ili blagovaonici. Ne zaboravite istražiti čari prekrasnog vrta i parka, koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.