logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Cinque terre

Putovanje u Cinque terre

Cinque terre jedinstvena je atrakcija u Italiji koju, zapravo čine, ni više ni manje nego pet susjednih gradova duž ligurske obale u sjevernom dijelu Italije. Riječ je o gradovima Monterosso al Mare, Vernazza, Manarola, Corniglia i Riomaggiore. Zaista se ne može izdvojiti niti jedan grad koji je ljepši od drugoga; svi su jednako lijepi i posebni i izgledaju kao da je riječ o živoj razglednici.

Osim očigledno zadivljujućeg krajolika, koji su još razlozi zašto biste trebali posjetiti ovaj dragulj?

1. Iznimno šarmantno područje: ovo je jedno od onih mjesta u svijetu na kojima ćete se nekoliko puta morati uštipnuti, kako biste bili sigurni da ne sanjate.
2. Gostoljubivost domaćina: bez obzira na to tražite li upute/smjernice do nekog mjesta ili sjedite u kafiću, domaćini su uvijek otvoreni za razgovor, čak i uz svu tu jezičnu barijeru.
3. Ligurska gastronomija: hrana je na ovom području, kao u cijeloj Italiji, zaista nevjerojatna. No, kada je riječ o morskim plodovima, ne može biti bolje i ukusnije. Hrana na vaš tanjur dolazi „izravno iz mora“.
4. Šetnica Sentiero Azzurro: svih pet gradova međusobno je spojeno šetnicom Sentiero Azzurro. Uživajte u jedinstvenom iskustvu te prekrasnoj okolinu. Miris mora i morskih trava učinit će da nikad ne poželite otići s ovog prekrasnog mjesta. Put između gradova Manarole i Riomaggiore naziva se „Ljubavnom šetnjom“; kao što samo ime kaže, mjesto je idealno za romantične šetnje i ljubavne razgovore s vašom boljom polovicom.
5. Vožnja brodom: ako želite vidjeti Cinque Terre iz drugačije perspektive, preporučujemo vam da rezervirate vožnju brodom. Uživajte u prekrasnom pogledu na ovo pitoreskno mjestašce.
6. Gdjegod da odsjednete i prenoćite, vjerujte, bit ćete zadovoljni. Čak i ako imate pogled na susjednu zgradu, bit ćete oduševljeni jer je riječ o najšarmantnijim stvarima koje ste ikad vidjeli u životu.
7. Plaže: riječ je uglavnom o manjim plažama; ipak, najveća je u Monterosso. Nakon što se u vrućim ljetnim mjesecima izvalite na ležaljku s omiljenim koktelom u rukama, vjerujte, neće biti mjesta na svijetu koje vas neće oduševiti kao Cinque terre.
8. Sciacchetra: nikako ne propustite kušati autohtono vino ovih krajeva, Sciacchetra. Riječ je o ukusnom desertnom vinu, slatkastog okusa. Savršeno za ispijanje u večernjim satima dok sjedite na balkonu i uživate u prekrasnom krajoliku koji je pred vama.
9. Ronjenje, plivanje, vožnja kajakom: Cinque terre svojim posjetiteljima nudi apsolutno sve; od bogate gastronomske ponude do zanimljivih aktivnosti. Istražite morske dubine ovoga područja ili uživajte u vožnji kajakom.

Dobro je Znati

Država
Italija
Broj Stanovnika
60,5 milijuna
Jezik
talijanski
Valuta
Euro
Površina (km2)
301.230 km²

Na vašem putovanju u Italiju svakako posjetite i Bolognu. Bologna obiluje brojnim povijesnim i kulturnim znamenitostima kao što su:
– Santo Stefano (bazilika i crkva)
– Tornjevi Bologne
– Piazza Maggiore (trg)
– Basilica of San Domenico (bazilika, crkva, manastir)
– Muzeji: Ducati Museum, Pinacoteca Nazionale di Bologna, The Archaeological Civic Museum of Bologna, Museum for the Memory of Ustica
– Poznati samostani, palače, spomenici i fontane
Svakako posjetite ranije spomenute Tornjeve Bologne, odnosno Asinelli Towers, odakle se pruža prekrasan i jedinstveni pogled na ovaj veličanstveni talijanski grad.
Rezervirajte vaše putovanje u Bolognu na vrijeme te obogatite vaš život novim iskustvom.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.