logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Bukurešt

Putovanje u Bukurešt

Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunjske. Grad koji odiše svojom jedinstvenošću. Bez obzira na svu svoju povijest, riječ je o veoma dinamičnom, energičnom i nadasve zanimljivom mjestu.

Većina turista misli da su dovoljna dva ili tri noćenja kako bi u potpunosti upoznali grad, no to zasigurno nije dovoljno. U gradu je potrebno provesti i do tjedan dana da dobijete pravi uvid u cjelokupnu gradsku povijest te njezine kulturne i povijesne znamenitosti. Grad obiluje brojnim muzejima, prekrasnim parkovima i uređenim barovima, a što je najvažnije, ljubaznost domaćina ostavit će vas bez teksta. Dok su glavni epiteti većeg dijela gradskog središta modernost i raskošnost, usprkos tome naići ćete na veličanstvene pravoslavne crkve iz 17. i 18. stoljeća te graciozne secesijske vile koje se nalaze u tihim kutevima grada. Komunizam je zauvijek promijenio lice grada, a to je najviše uočljivo na ogromnoj Palači parlamenta.

Palača parlamenta
Palača parlamenta u Bukureštu druga je po veličini administrativna zgrada na svijetu (poslije Pentagona) te najslavnije izdanje bivšeg diktatora Nicole Ceausescua. Izgradnja palače započela je 1984. godine, no još uvijek nije dovršena. U njezinoj unutrašnjosti nalazi se više od 3000 soba, a cijeli prostor obuhvaća područje od 330.000 četvornih metara. Palača je otvorena za posjetitelje, no samo za dogovorene grupe s vodičima.

Cismigiu vrt
Vrt Cismigiu omiljeno je okupljalište ne samo domaćina već i mnogobrojnih turista koji su prepoznali jedinstvenost i ljepotu ovoga mjesta. Nakon cjelodnevnog upoznavanja grada, odmorite dušu i tijelo kroz sjenovite šetnje ovim vrtom. Uživajte u prekrasnoj prirodi i obližnjem jezeru dok sjedite na nekoj od brojnih zanimljivih klupica ili ispijate ledenu kavu u kafiću gdje će vas poslužiti najljubaznije osoblje. Ako posjetite Bukurešt u vremenu između svibnja i rujna, na ovom mjestu možete unajmiti pedalinu ili čamčiće na vesla te si priuštiti jedno drugačije, ali ne manje zanimljivo iskustvo.

Nacionalni muzej umjetnosti
Smješten u Kraljevskoj palači iz 19. stoljeća, ovaj reprezentativni muzej ima dva stalna postava; jedan se odnosi na nacionalnu umjetnost, a drugi je rezerviran isključivo za djela europske umjetnosti.

Dobro je Znati

Država
Rumunjska
Broj Stanovnika
19,5 milijuna
Jezik
Rumunjski
Valuta
Rumunjski leu
Površina (km2)
238.391 km²

Na sjevernom dijelu jezera Snagov nalazi se istoimeni samostan u kojem leže ostatci slavnog Drakule. Mala kamena crkvica datira iz 15. stoljeća. Otočić je mostom povezan s kopnom, tako da do samostana možete stići cestom, ali i brodom. Kad ste već ovdje, preporučujemo vam da se ipak odlučite za vožnju brodom iz sela Snagov, za potpuni doživljaj.

Bukurešt se može pohvaliti i dobrim restoranima s vrhunskim jelima. Vrhunski restoran nalazi se u povijesnom centru grada. Riječ je o restoranu pod nazivom Lacrimi si Sfinti. Unutrašnjost restorana inspiraciju pronalazi u seljačkom štihu, gdje do izražaja najviše dolaze drveni ukrasni elementi. Hrana koja se poslužuje karakteristična je upravo za ovo podneblje, no to i je cilj; naglašavati autentičnost grada u svakom pogledu. Zbog brojnih gužvi, osobito u ljetnim mjesecima, na vrijeme rezervirajte večeru kako biste bezbrižno mogli uživati u dobroj hrani, društvu i atmosferi.

Šoping
U Bukureštu će i ljubitelji šopinga doći na svoje. Uz brojne veće trgovinske centre, kvalitetnu robu po prihvatljivim cijenama možete potražiti i u manjim trgovinama izvan samog središta grada.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.