logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Budva

Putovanje u Budvu

Budva se s pravom naziva metropolom crnogorskog turizma zahvaljujući velikom broju prekrasnih plaža i hotela koji ovo mjesto čine jednim od najpoželjnijih turističkih odredišta.

Osim prirodnih ljepota, Budva obiluje brojnim povijesnim i kulturnim spomenicima.
Stari grad Budve leži na malom poluotoku i predstavlja pravi kovčeg blaga kulturne baštine ovoga kraja. Ovdje se nalaze brojne poznate građevine poput Crkve sv. Trojice, Crkva sv. Ivana, Crkva sv. Sava i ostale. Posebnost ovoga kraja leži u činjenici da je riječ o jedinstvenom mjestašcu s prekrasnim uskim ulicama koje će u vama stvoriti dojam kao da ste u nekoj svjetskoj metropoli.

Budvu okružuje 25 kilometara razvedene obale te dvadesetak prekrasnih plaža koje su prikladne kako za obitelji s djecom, tako i za parove.

Klima u Budvi tipično je mediteranska, što znači blage zime te suha i vruća ljeta. Budva ima čak 2300 sunčanih sati godišnje, što je čini ozbiljnom konkurencijom za hrvatski otok Hvar. Temperature mora tijekom ljeta iznosi između 21 i 25 stupnjeva Celzijusa.

Plaže:
Mogren plaža: smještena je u neposrednoj blizini Staroga grada. Riječ je zapravo o dvjema tunelom međusobno povezanim plažama. Plaža je poznata po iznimno čistom moru i finom pijesku, što osigurava potpuno opuštanje i uživanje u ljetnim mjesecima. Prvu plažu okružuju stijene, dok je druga plaža većinom okružena borovima.
Slovenska plaža: nešto duža plaža od prethodne; oko 1600 metara. Također je riječ o pješčanoj i šljunčanoj plaži idealnoj za odmor i uživanje. Cijelom dužinom plaže, točnije, iznad plaže sagrađeno je budvansko šetalište odakle se pruža prekrasan pogled na more.
Od ostalih plaža izdvajamo:
– Plaža Ricardova glava
– Plaža Pizana
– Bečići plaža
– Plaža Kamenovo
– Plaža Ploce
– Plaža Jazz
– plaža Miločer

Dobro je Znati

Država
Crna Gora
Broj Stanovnika
10.918 tisuća
Jezik
crnogorski
Valuta
euro
Površina (km2)
122 km2

Otok Sveti Nikola: riječ je o najvećem crnogorskom otoku u Jadranskom moru. S obzirom na to da je otok prilično izoliran, što ga čini zanimljivim i jedinstvenim mjestom u gradu, idealno je kupalište za parove. Otok okružuje savršeno i bistro more i čiste i uređene plaže. Na otoku se nalazi mala crkva sv. Nikole , zaštitnika pomoraca po čemu je otok dobio ime.

Poluotok Sveti Stjepan: jedno od ekskluzivnijih ljetovališta na ovome području. Poznato je po adaptaciji kamenih kuća na otoku. Osim kuća, ovdje su izgrađeni brojni hoteli i luksuzni apartmani. Ovdje je svojevremeno boravila i elita poput Sofie Loren, Carlo Ponti, Sylvester Stallone, Jurij Gagarin i ostali.

Aquapark Budva: Aquapark Budva idealno je mjesto za klince i one nešto starije. Uživajte na više od 50 različitih atrakcija. Spustite se niz svih 14 tobogana ili se jednostavno opustite u jednom od četiri velika bazena s valovima. Jedan bazen iznimno je poseban jer se sastoji od tzv. brze rijeke i šanka. Za kraj ove vodene atrakcije preporučujemo vam opuštanje u hidromasažnim ležaljkama.

Od ostalih znamenitosti u Budvi izdvajamo:
– Samostan Praskvica
– Utvrda Kosmač
– Citadela (Stari grad)
– Samostan Rustovo
– Ostatci antičke nekropole (Stari grad)
– Gradski bedemi
– Muzej grada Budve

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.