logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Bled Ljubljana

Bled Ljubljana

Nedaleko glavnog slovenskog grada, Ljubljane, smjestila se životopisna pokrajina Gorenjska i mjesto Bled. Na tom putu osigurano je uživanje u pogledu na visoke alpske vrhove, guste šume i prekrasan krajolik. Posebnu čar daje upravo taj kontrast osunčanih snježnih vrhova i sjenovitih zelenih šuma. Baš tu uz samo mjesto smjestilo se i Bledsko jezero. Ono je omiljeno turističko odredište u Sloveniji i jedno od najljepših odmarališta u Alpama.

Ljepota prirode i cijelog okruženja seže u nedogled, a bajkovitost ovog mjesta upotpunjena je refleksijom planina u kristalno čistom jezeru. Ugodu stvara mirno okruženje, svjež zrak i tople sunčeve zrake zahvaljujući čemu je Bled posjećen tijekom cijele godine.

Regija broji preko 5 tisuća stanovnika i čak 4 tisuće ležajeva u turističke svrhe.Odmaralište je vrlo drago mnogim posjetiteljima zahvaljujući blagoj klimi i izvorima termalnih voda. Udovoljava onima koji traže aktivan odmor, ali i onima koji su željni opuštanja i uživanja u tišini prirode. Upravo je to razlog zbog kojeg ondje možete vidjeti raznolike posjetitelje: sportaše, poslovne ljude, grupe na team buildingu, sportske entuzijaste, umirovljenike i mnoge druge željne neiskvarene prirodne ljepote.

Posebnost ovog odmarališta je lokacija u blagoj subalpskoj klimi. Zahvaljujući tome Bled se može pohvaliti najdužom kupališnom sezonom među svim alpskim odmaralištima. Rezultat ovakve klime je u tome što je jezero okruženo visokim planinskim masivima koji ga štite od hladnih alpskih vjetrova. Tako prosječna temperatura ljetnih mjeseci iznosi 18°, a zimi -1 stupanj. S druge strane, tri hotela koriste termalne izvore za svoje bazene u kojima temperatura vode varira između 23 i 28 stupnjeva, a po potrebi se dodatno grije. To doprinosi spomenutoj dugoj kupališnoj sezoni. Termalni izvori sadrže mnoge prirodne tvari koje imaju odlična ljekovitih svojstva, a plivanje u takvoj vodi pomaže u oslobađanju od stresa i smanjuje iscrpljenost.

Oko jezera se proteže 6 kilometara duga staza kojom možete šetati punih sat i pol ili se provesti biciklom i uživati u prirodi. U tom ćete krugu naići na mnoge kafiće, restorane, štandove sa suvenirima i plažu.

Istom stazom možete se popeti do Bledskog dvorca. Radi se o utvrdi iz 1004. godine koja se smjestila na vrhu strme stijene tik do jezera. Ako se popnete na 130 metara visoku utvrdu oduševit će vas pogled koji se pruža na jezero i planinske masive. Tu se nalaze i Muzej s interaktivnom izložbom te Tiskara s rekonstrukcijom Gutenbergova tiskarskog stroja. Druga zanimljivost nalazi se na jedinom slovenskom pravom otoku. Naime, na jezeru se nalazi otočić na kojem se smjestila Crkva Marijina Uznesenja. Crkvica koja pluta na sred jezera prepoznatljiv je simbol Bleda.

Dobro je Znati

Država
Slovenija
Broj Stanovnika
5.252 tisuća
Jezik
Slovenski
Valuta
Euro
Površina (km2)
188,5 km²

Ovo je područje vrlo poznato po različitim aktivnostima njezinih posjetitelja, posebno veslanju. Dapače, Bled je često bio domaćin velikih međunarodnih veslačkih natjecanja, ali i biciklističkih ruta. Ljeti se posjetitelji mogu kupati na obali jezera, a zimi kada su temperature toliko niske da zalede površinu vode, mogu se klizati. Osim toga, mnogi predlažu istraživanje dubina u ronilačkom odijelu.
Ako vas ovakve aktivnosti ne privlače, jednostavno prošetajte stazama uz jezero, odmorite na nekoj od mnogobrojnih klupica, uživajte u kupanju labudova i gusaka ili se provozajte organiziranim čamcima po jezeru i posjetite crkvicu na otoku koja skriva zanimljivu legendu.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.