logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Biograd

Putovanje u Biograd

Grad Biograd smješten je u samom središtu Jadrana. Idealno je mjesto za sve one koji su željni uživanja u nepreglednim šljunčanim i pješčanim plažama koje okružuju brojni turistički i gastronomski sadržaji.

Kristalno bistro more jamči vam užitak koji dosad niste iskusili! U Biogradu postoji dosta sportskih i rekreativnih sadržaja. Ako ste željni adrenalina, svakako vam preporučujemo da zaronite u morske dubine i istražite sve njegove čari i prirodne fenomene! Važno je napomenuti da možete roniti u svim vremenskim uvjetima jer se uvijek može naći mjesto zaklonjeno od vjetra i valova. Ovo područje obiluje grebenima i špiljama koje su prepune morskog svijeta, stoga će vam iskustvo ronjenja zasigurno ostati u nezaboravnom sjećanju.

Grad se nalazi na najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora te je iz tog razloga idealno polazište na nautičare. Uživajte u jedinstvenoj prilici na području akvatorija koje obuhvaća i Kornatsko otočje; zasigurno najzanimljiviju destinaciju s više od 150 otoka, otočića i hridi. Osim ronjenja i jedrenja na raspolaganju vam stoje tereni za košarku, mali nogomet, rukomet, mini golf, tenis, odbojku na pijesku i sl. U posebnim trgovinama možete iznajmiti bicikle i uputiti se u istraživanje gradske okolice. Jasno je naznačena biciklistička ruta koja vodi kroz gustu borovu šumu od centra grada do pješčane uvale.

Za sve oni koji su spremniji i žude za zahtjevnijim pothvatima preporučujemo da uhvate nastavak rute oko Vranskog jezera. Uživajte u prirodnim ljepotama i svježem zraku. Odmorite se na brojnim vidikovcima odakle se pružaju najljepši pogledi na grad i okolicu. Biograd uzima u obzir i potrebe najmlađih posjetitelja. Za njih su posebno organizirani različiti sadržaji poput animacija na plažama, škole plivanja, igre u vodi, izrada kreativnih ekoloških radionica i sl.

Za put Biograda sve se više odlučuju i oni koji žele upoznati povijest kršćanskih sakralnih građevina. Biograd je kraljevski grad, a u 11. stoljeću predstavljao je središte hrvatskih biskupa i kraljeva.

Od kulturnih i povijesnih znamenitosti i građevina preporučujemo vam da posjetite neke od brojnih crkvi (poput Crkve sv. Katarine, Crkve sv. Ante, Crkve sv. Roka, Crkva sv. Stošije i dr.) koje su karakterističnog izgleda i načina izgradnje. Samostan na Ćokovcu bio je potpuno uništen od strane Mlečana, no s vremenom je obnovljen da bi danas bio najznačajniji zbog toga što se ovdje čuva najbrojnija zbirka kamenih ulomaka koji su ispisani glagoljicom.

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
5.569 tisuća
Jezik
Hrvatski
Valuta
Kuna
Površina (km2)
37,00 km²

U gradu je otvoren i Zavičajni muzej koji predstavlja jedinstvenu kulturnu ustanovu na ovom području. Osim spomeničke baštine iz povijesti ovog biogradskog primorja i okolica, i sama zgrada muzeja ubraja se u spomenike kulture.

Muzej u svom sastavu ima nekoliko odjela i zbirki od kojih su zasigurno najzanimljiviji povijesni odjel, arheološka i etnografska zbirka te povijesna zbirka pod nazivom Teret potopljenog broda iz 16. stoljeća. Riječ je o jedinstvenoj i rijetkoj zbirci s više od 10 000 predmeta koji su izvađeni iz potonulog mletačkog broda koju svakako trebate pogledati.

Nakon što ste upoznali grad i njegovu bogatu povijest, preporučujemo vam da nastavite s istraživanjem njegove bliže okolice u kojoj se nalaze tri nacionalna parka, dva parka prirode te još nekoliko povijesnih gradova vrijednih divljenja.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.