logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Beograd

Putovanje u Beograd

Beograd je srpska prijestolnica koju su tijekom povijesti obilježili mnogi vladari i nacije. Svi su ti događaji ostavili traga u gradu kroz ruševine, arhitekturu, umjetnost ili kulturu. Neke od gradskih znamenitosti su: Kalemegdanski park i tvrđava, Ulica kneza Mihajla, Crkva svete Petke, Hram svetog Save, Skadarlija, Avala, Ada Ciganlija i mnoge druge.

Dopustite da vas pobliže upoznamo s Beogradom i njegovim najzanimljivijim karakteristikama.

 

 • Najpoznatije gradske znamenitosti
 • Najzanimljiviji muzeji u Beogradu
 • Aktivnosti na otvorenom
 • Kada je najbolje vrijeme za posjet Beogradu?
 • Jeste li znali?

 

Najpoznatije gradske znamenitosti

Kalemegdan je najznačajniji kulturno-povijesni kompleks kojeg karakterizira beogradska tvrđava. Ona je u povijesti predstavljala posljednju liniju obrane protiv napadačkih snaga, a danas predstavlja prostor za rekreaciju jer se ondje nalazi nekoliko teniskih i košarkaških terena. Osim toga, idealna je za upoznavanje kulture zbog brojnih spomenika i skulptura koje se tamo nalaze. Kalemegdan je najveći beogradski park i ujedno jedna od brojnih zanimljivih promenada u gradu. U okviru beogradske tvrđave možete posjetiti Vojni muzej, Muzej šumarstva i lova, spomenik Francuskoj i ostale zanimljivosti. Nikako ne propustite uživanje u vidikovcu i pogledu na rijeke koji se pruža s tvrđave Kalemegdan.

Ulica kneza Mihajla je najpoznatija pješačka zona u Beogradu, a nalazi se u blizini Kalemegdana. Prepuna je brojnih trgovina, kafića i restorana u kojima možete predahnuti i slegnuti dojmove o Beogradu. Nerijetko se u Ulici kneza Mihajla mogu vidjeti razni ulični nastupi ili muzejske izložbe. Cijela je ova ulica zajedno s trgovačkim centrima zaštićena zakonom kao jedan od najstarijih i najvrjednijih spomeničkih prostora, zbog reprezentativnih fasada zgrada i stambenih kuća koje su nastale krajem 70-ih godina 19. stoljeća.

Crkva svete Petke smještena je u Donjem gradu beogradske tvrđave, blizu „čudotvornog“ izvora svete vode što je ujedno najpoznatija odlika crkve. Vjeruje se da je voda dobra za osvježavanje duha i tijela te da liječi i sprječava očne bolesti. Zanimljivo je reći da su za vrijeme kopanja crkvenih temelja otkrivene kosti mnogih srpskih vojnika koji su branili Beograd 1914. I 1915. godine. Ostatci su premješteni u grobnicu izrađenu za tu svrhu.
Beograd se može pohvaliti kako ima jednu od najvećih pravoslavnih crkvi na svijetu. Riječ je o hramu sv. Save koji se nalazi u centru Beograda.To je ujedno i jedna od najmonumentalnijih građevina u gradu.

Rimski bunar još je jedna najpoznatija beogradska znamenitost. Riječ je o labirintu koji se sastoji od dva seta spiralnih stepenica koje vode na dubinu od 60 metara. Bunar su izgradili Austrijanci, stoga zaključujemo da ovo nije pravi rimski bunar; narod ga je tako nazvao jer za sve što je staro govori se da je iz doba Rimljana. Ipak, bez obzira na njegov naziv i funkciju, ovo je zasigurno najzanimljivija gradska atrakcija.

 

Muzej Nikole Tesle:Beograđani su Nikoli Tesli posvetili muzej u kojem danas možete istražiti brojne zanimljive činjenice o njegovom životu proučavajući povijesne izložbene predmete.
Srpska prijestolnica odiše brojnim i raznolikim mogućnostima učenja, zabave, opuštanja i razonode. Odlučite se za ono što Vam je najzanimljivije i krenite na putovanje u Beograd već danas!

Beograd je poznat i po boemima (kazališnim glumcima, slikarima, književnicima i sl.) koji su se nakon završene predstave opuštali u Skadarliji. Skadarlija, dakle, predstavlja boemsku starogradsku četvrt i omiljeno mjesto za okupljanje. Danas se u Skadarlijskoj ulici možete opustiti u jednom od brojnih restorana ili kafića te uživati u staroj narodnoj glazbi trubačkih bendova.

Najzanimljiviji muzeji u Beogradu

Dobro je Znati

Država
Srbija
Broj Stanovnika
7,164 milijuna
Jezik
Srpski
Valuta
Dinar
Površina (km2)
88.361 km²

Aktivnosti na otvorenom

Za dobre provode na otvorenome uputite se prema maloj planini Avali; najpoznatijem i najomiljenijem beogradskom izletištu. Posjetitelji mogu uživati u planinarskim i etno kampovima, hotelima, prirodi i sl. Na raspolaganju su vam aktivnosti poput vožnje biciklom ili penjanje. S ovog mjesta ujedno možete uživati i u prelijepoj panorami Beograda.

Osim na Avali, sportskim aktivnostima možete se baviti i na Adi Ciganliji koja predstavlja popularnu lokaciju za bicikliste i rolere. Ovdje se nalaze brojni tereni za odbojku, nogomet, odbojku na pijesku, vaterpolo, košarku i mnogi drugi. Postoje i mjesta za pecanje, centri za vožnje kanua te staze za skijanje i snowboarding.

 

Kada je najbolje vrijeme za posjet Beogradu?

Posjet Beogradu predstavlja jedinstveno iskustvo, bez obzira na sezonu. Međutim, ukusi se razlikuju, stoga će netko radije srpsku prijestolnicu posjetiti u proljeće ili ljeto, a netko na zimu.

Na to najviše utječe vrijeme odnosno klima ovog područja, državni blagdani i neizostavni glazbeni festivali i druga događanja.

Klima u Srbiji

Klima koja prevladava na području Srbije je kontinentalna, što znači da Beograd nudi brojne zanimljive aktivnosti na otvorenom i u zatvorenim prostorima tijekom čitave godine.

LJETO: ljeto je u Beogradujednostavno nevjerojatno. Na raspolaganju vam stoji pregršt raznih aktivnosti i događanja. Temperature tijekom dana mogu doseći i 40°C, osobito u srpnju i kolovozu. Iako tijekom ljeta kiša ne pada često, ponekad vas može iznenaditi topli kišni tuš. Kao što smo spomenuli ranije, ljeto je doba glazbenih festivala. U srpnju se u Novom Sadu održava poznati festival Exit fest, a Novi Sad je od Beograda udaljen jedva 100 km. Stoga vam je to idealna prilika da napokon posjetite ovaj svjetski poznati glazbeni festival!

Što raditi preko ljeta?

 • Iznajmite bicikle i krenite u obilazak grada i njegove okolice
 • Igrajte odbojku na pijesku
 • Isprobajte koliko ste vješti u skijanju na vodi
 • Usudite se prijeći prepreke u sklopu Avantura parka i zadovoljite želju za adrenalinom
 • Idite na bungee jumping
 • Iznajmite pedaline
 • Uživajte na afterpartiju u nekom od brojnih kafića na Adi

Tijekom ljeta noćni život u Beogradu prilično je raznovrstan i nije koncentriran samo na jednom gradskom području. Možete se uputiti u centar grada i ispijati koktele u nekom „fancy“ kafiću. Ako ste drugačiji tip osobe, savjetujemo vam da svakako posjetite kafiće odnosno disko klubove na splavovima, na rijeci.

Iz kafića se čuju različiti taktovi i melodije, no mladi najviše uživaju u narodnoj glazbi i turbo folku.

Najpoznatiji kafići u Beogradu

 

JESEN: kako se ljeto bliži kraju, jesen donosi hladnije temperature, ali i bogatiji kulturni život. Kazališna sezona u Beogradu započinje u rujnu, a brojni gradski muzeji i koncertne dvorane u potpunosti ožive u ovo doba godine.

Noćni klubovi u centru grada otvaraju širom svoja vrata te ugošćuju razne DJ-eve koji će vas zabavljati do ranih jutarnjih sati. Osim toga, jesen je idealno vrijeme za uživanje u dobroj hrani kao što je sarma, prebranac odnosno grah varivo i sl. Skadarska ulica jedno je od najboljih mjesta s restoranima koji poslužuju autohtone specijalitete. Pa ako želite uživati u domaćoj hrani, savjetujemo vam da se odlučite za Tri Šeširaili Dva jelena.

 

ZIMA: zima u Beogradu donosi prilično čarobno iskustvo za sve posjetitelje. Temperature se mogu spustiti i 10°C ispod 0. Za one koji vole zimske radosti preporučujemo klizanje na ledu u Ledenoj dvorani Pionir. Osim toga, na raspolaganju vam stoji prekrasna park šuma Košutnjak, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. U sklopu Košutnjaka postoji kratka skijaška staza na kojoj možete isprobati skijaške vještine. Nakon što ste uspješno odvezli spust, utoplite se u kafiću Aleksandar Club i uživajte u šalici najukusnijeg crnog kuhanog vina.

Beograd je posebno lijep u vrijeme Božića i Nove godine, kada prigodna osvjetljenja u centru grada stvaraju posebnu atmosferu i ugođaj. Za doček Nove obično se priprema zabava na glavnom gradskom trgu kada će poznati glazbenici s ovih područja zabavljati okupljenu masu. To je neka vrsta tradicije koju nikako ne smijetepropustiti, ako se u to vrijeme nalazite u Beogradu.

PROLJEĆE: ako vam se ne sviđaju ekstremne temperature (preko ljeta ili preko zime), proljeće je najbolje vrijeme za posjet Beogradu. Temperature su obično kreću od 10°C u ožujku i do 16°C u svibnju. Proljeće je vrijeme kada započinje sezona aktivnosti na otvorenom, kao što je vožnja bicikala, rolanje ili druženje na Adi.

 

Jeste li znali?

Donosimo 5 najzanimljivijih činjenica o Beogradu, za koje zasigurno niste znali.

 1. Tijekom svoje povijesti u gradu je vođeno oko 115 ratova. Beograd je bio rušen i obnavljan čak 44 puta.
 2. Beograd se nalazi na ostatcima drevnog gradaiz rimskog doba. U starom dijelu grada ne postoji niti jedno mjesto koje ne skriva ostatke iz rimskog doba!
 3. U 5. stoljeću beogradsku tvrđavu Kalemegdan uništili su Huni, a u ranom srednjem vijeku barbarska plemena. Legenda kaže da se Atilina grobnica nalazi na ušću Dunava i Save, točnije, pod samom utvrdom.
 4. Tijekom povijesti Beograd je čak 15 puta mijenjao svoje ime.
 5. Grad ispod grada: grad čuva brojne tajne, a one najzanimljivije nalaze se svega nekoliko centimetara ispod zemljine površine. Doslovno rečeno. Ispod grada nalaze se pećine, kanali, prolazi i tuneli od kojih svaki priča svoju priču koja ga veže s carstvom koje je u to vrijemevladalo na ovom području.

 

Ako ste i vi zainteresirani za posjet ovom gradu, pogledajte ponudu putovanjai već danas rezervirajte svoja mjesta!

Ako biste išli u Beograd za doček Nove godine, ponudu putovanja pogledajte ovdje.

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.