logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Beerfest Prag

Beerfest u Pragu

Sada već tradicionalni praški festival piva održava se unatrag osam godina, a posljednjih godina broji oko dvjesto tisuća ljubitelja piva. Baš poput münchenskog Oktoberfesta, najveći je pivski festival u svojoj regiji.

Održava se uglavnom u svibnju ili lipnju svake godine i traje preko dva tjedna, čime osigurava dovoljno vremena za uživanje u bogatoj ponudi čeških piva i šarolike hrane. Ulaznica za festival plaća se nešto manje od 30 kuna, a njezina posebnost je ta da vrijedi tijekom svih dana trajanja festivala.

Lokacija Beerfest Prag

Praški pivski festival održava se u samom središtu grada, točnije dijelu grada s brojem 7. Do ovog zelenog dijela grada uz rijeku Vltavu može se doći tramvajem, gradskim autobusom ili metroom. Tu su postavljeni ogromni pivski šatori u kojima je nepregledna masa pivskih stolova i klupa. Ali sjedeća mjesta osim u šatorima, postavljena su i na otvorenom, tako da možete uživati baš po svom guštu.

Pivska i gastronomska ponuda

O veličini ovog praškog festivala svjedoči nevjerojatna ponuda od 120 različitih vrsta piva od kojih je čak 70 autohtonih čeških. Mjesta ima dovoljno za sve zainteresirane degustatore ovolikog piva jer Beerfest Prag osigurava kapacitet od deset tisuća sjedećih mjesta.

Tisuće i tisuće litara ovog zlatnog raja za nepce, služi se u staklenim kriglama. Upravo tako! Organizatori su vrlo pedantni kada je u pitanju posluga, stoga žele da posjetitelji uživaju u pravom okusu piva bez da ga iskvari plastična festivalska ambalaža.

Inače, Češka je poznata pivarska regija s preko 300 pivovara, od kojih je 40 većih industrijskih, a ostale su srednje i male obiteljske pivovare. Česi su veliki ljubitelji piva, a u prilog tome im ide činjenica da je ono vrlo povoljno. Usporedbe radi, jeftinije je od šalice kave.

Najpoznatija piva u kojima možete uživati na pivskom festivalu su Pilsner, Budweiser i Staropramen. Manje poznata, ali jednako dobra i vrijedna kušanja, su Krušovice i Radegast. U isprobavanju vam može pomoći jedno pravilo: tamna piva su slađa, a svijetla piva su gorča.

Dobro je Znati

Država
Češka
Broj Stanovnika
10,52 milijuna
Jezik
Češki
Valuta
Češka kruna
Površina (km2)
78.866 km²


Posebna valuta za plaćanje

Beerfest Prag poseban je u još nečemu, naime festival ima vlastitu valutu – tolar, kojom se sve ondje plaća. Najmanja vrijednost koju možete dobiti je 5 tolara u kovanici. Jedan tolar ima vrijednost 40 čeških kruna odnosno oko 11 kuna.

Tolare možete zamijeniti kod bilo koje osobe u narodnim nošnjama i oni će vam rado dati tolare. Primjerice, jedno pivo od pola litre košta jedan tolar. Nepotrošene tolare nije moguće ponovno zamijeniti za novce, no, za ostatak si uvijek možete priuštiti suvenir kao lijepu uspomenu na nezaboravno festivalsko iskustvo.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.