logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.

Putovanje u Beč

Beč je glavni, a ujedno i najveći grad Austrije smješten na obalama Dunava. Karakterizira ga burna povijest, a stari grad Beča, odnosno njegovo povijesno središte je zbog bogate barokne i neoklasicističke arhitekture uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 2001. godine.

Beč je prepun mnogobrojnih crkvi vrijednih divljenja. Najprepoznatljiviji simbol Beča je Katedrala sv. Stjepana (Stephansdom) koja se nalazi u središtu grada, na Trgu sv. Stjepana. Sjedište je bečkog biskupa. Izgrađena je u gotičkom stilu, a krov joj je načinjen od preko 200 tisuća crjepova koji tvore zanimljivu cjelinu. Na crkveni toranj možete se popeti uz 343 stube odakle možete vidjeti prekrasnu panoramu Beča. U Katedrali sv. Stjepana održana je ceremonija vjenčanja, ali i sprovod poznatog salzburškog skladatelja W. A. Mozarta.

Crkva sv. Karla Boromejskog (Karlskirche) glasi kao najljepša crkva u Beču, a nalazi se u blizini najpoznatije bečke ulice Ringerstraße. Crkva je građena u baroknom stilu, a zanimljiva je po velikoj kupoli te stupovima ispred ulaza u koje su uklesani dijelovi iz života sv. Karla Boromejskog. Spomenuta bečka ulica Ringerstraße najstariji je bečki javni građevinski projekt, a nalazi se u samom centru grada. Okružuje razne znamenitosti poput Opere, Gradske vijećnice, Palače pravde, mnogobrojne parkove i sl. Ringerstraße možete obići šetnjom ili se odlučiti za razgledavanje iz tramvaja.

Putovanje u Beč začinite posjetom najimpresivnijeg baroknog dvorca, Schönbrunn. U povijesti su ga Habsburgovci koristili poput ljetne rezidencije dok je danas pod zaštitom UNESCO-a. Veličanstvena palača sadrži više od 1400 prostorija, stoga je s razlogom nazivaju Mini Versailles. Oko dvorca uređen je ogromni park s vrtovima koji sve posjetitelje privlači svojom ljepotom. U sklopu parka smješten je jedan od najboljih zooloških vrtova u Europi.

Nešto neobično i nesvakidašnje u Beču je Hundertwasserova kuća smještena u četvrti Landstraße. Hundertwasser je želio izgraditi građevinu na način da je uklopi u okoliš. Tako je nastao stambeni kompleks prirodnih zakrivljenih linija, šarenog pročelja i s mnoštvom zelenila na pročelju. Ispred zgrade nalazi se fontana po uzoru na rimske fontane te model londonske telefonske govornice. Čitavi kompleks je popularna zanimljiva turistička atrakcija s djelićem engleske atmosfere.

Za sve one koji vole adrenalin mogu uživati u najstarijem zabavnom parku u Europi, Prateru. Atrakcije poput vlaka smrti, Prater Tower, roller coastera i sličnih zasigurno će Vam oduzeti dah. Ako želite vidjeti panoramu grada svakako Vam preporučujemo Bečki kotač (Reisenrad); zanimljivu, ali malo sporiju vožnju.

Oni koji tijekom posjeta Beču žele obaviti shopping ne smiju zaboraviti posjetiti Mariahilferstraße, najdužu bečku shopping ulicu. Sastoji se od vanjskog i unutarnjeg dijela, a u svakome možete pronaći trgovine s obućom, odjećom, knjigama, suvenirima ili odmoriti u nekim kavana uz kavu ili neku autohtonu poslasticu.

Dobro je Znati

Država
Austrija
Broj Stanovnika
8,474 milijuna
Jezik
Njemački
Valuta
Euro
Površina (km2)
83.879 km²

Beč je grad isprepletenih stilova u arhitekturi, odiše raznolikostima i brojnim spomenicima značajnim umjetnicima (spomenici Goetheu, Schilleru i Straussu). Od javnog prijevoza u Beču možete se služiti metroom, autobusom, tramvajem i željeznicom, a kupljena karta vrijedi za svako navedeno prijevozno sredstvo.

Klima u Beču je umjereno kontinentalna s vrućim ljetima i hladnim zimama. Najviše padalina bude upravo tijekom ljeta. No kadgod se odlučili posjetiti Beč uvijek ćete imati pregršt stvari za vidjeti i posjetiti. Tijekom proljeća fontane se pune vodom, a za Uskrs su organizirani tradicionalni uskrsni sajmovi diljem grada.

Preko ljeta ispred dvorca Schönbrunn možete besplatno uživati u koncertima bečke filharmonije. Ako grad posjetite zimi, neka to bude za vrijeme Adventa u Beču kojeg karakteriziraju božićni sajmovi po cijelome gradu. Najpoznatiji je sajam koji se održava ispred Gradske vijećnice. Na sajmu možete kupiti originalne ručno izrađene božićne darove, uživati u okusima kuhanog vina te mirisu okićenih jelki.