logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Baranja

Putovanje u Baranju

Baranja je jedna od posebnijih i jedinstvenih regija u Lijepoj našoj. Na istoku regije nalazi se najpoznatije prirodno stanište različitih vrsta flore i faune Kopački rit. Sjever regije rezerviran je za prekrasne vinograde i vinske ceste i puteljke koji mame poglede znatiželjnih turista.

Iako Baranja predstavlja važno prometno čvorište, ona je i dalje broj jedan kada je u pitanju seoski i vinski turizam. Razlog tome su brojna domaćinstva i gospodarstva, koja čuvaju i njeguju tradiciju od najranijih dana.
Posjetite Baranju i zasladite se tajnama iz prošlosti; tajnama o lovu, ribolovu. Tajnama o starim zanatima, tradicionalnim jelima pa čak i tajnama o ljubavi i životu.

U Baranji se svake godine održavaju najrazličitije manifestacije prikladne za sve dobne uzraste. U nastavku teksta upoznat ćemo vas s najzanimljivijim aktivnostima u kojima svake godine možete uživati s vašim prijateljima i obitelji.

Manifestacije:
– Vinceška (Bansko brdo)
– Petaračke buše (Baranjsko Petrovo Selo)
– Pokladno jahanje (Branjin Vrh, Čeminac, Popovac)
– Proljetni vašar (Karanac)
– Dani vina i turizma (Beli Manastir)
– Štruklijada (Popovac)
– Kulinijada (Jagodnjak)
– Gator fest (Kneževi Vinogradi)
– Grahijada (Beli Manastir)
– Akademija blata (Karanac)
– Slama – land art festival (Šećeransko jezero)
– Surduk Trek (Bansko brdo)
– Velika Gospa (Popovac)
– Jesen u Baranji (Beli Manastir)
– Vinski maraton (Zmajevac)
– Martinje (Bansko brdo)

Ljeto u Baranji rezervirano je za različite zabavne aktivnosti kao što su vožnja čamcima i kanuima. Zaputite se u istraživanje ove tajanstvene regije koja čeka samo vas. Upoznajte najdublje dijelove Parka prirode Kopačkog rita, provezite se Baranjskim jezerima i uživajte u mističnoj tišina prirode koja vas okružuje.

Zlatna Greda mnogima je omiljeno vikend izletište. Razvilo se u pravi eko centar. Osim kulturnih, tradicijskih i prirodnih ljepota ovoga područja zbog kojih se Eko centar Zlatna Greda nalazi na popisu zaštićenih kulturnih dobara RH, Zlatna Greda poznata je i po adrenalin parku te raznim team building aktivnostima.

Isprobajte svoje znanje i vještine u penjanju i ostalim zabavnim sadržajima kao što su zip-line, hodanje po užetu i sl. Adrenalinski park opremljen je vrhunskom opremom.

Napominjemo da će vas kroz sve aktivnosti u adrenalinskom parku voditi stručnjak. Osim toga, postoji
više različitih programa adrenalinskog parka, niže i više razine, stoga se sve može u potpunosti prilagoditi vašim mogućnostima.

Baranja je poznata i po vrhunskim restoranima i tzv. slavonskim kućama od kojih izdvajamo Kormoran, Didin konak, Kod Varge, Kovač Čarda, Citadela, Restoran Josić i mnogi drugi.

Nakon ukusnog ručka zasladite nepce čašom vrhunskog vina poput Chardonnaya, Graševine, Pinota i sl.

Ostale aktivnosti zbog kojih u Baranju rado dolaze obitelji s djecom jesu:

– Plivanje
– Terenska vožnja
– Jahanje
– Edukacijski programi (kanuing, fotosafari, škola u prirodi, vožnja čamcima)

Zbog svojih karakteristika te zbog vrhunske gastronomske usluge Baranja je idealno područje u kojem možete upotpuniti onu drugu stranu zdravstvenog turizma; istraživanje prirodnih i kulturnih ljepota ovoga kraja, uživanje na obalama Dunava, pecanje na Zelenom otoku u Batini, šetnja poučnim stazama Kopačkoga rita i još puno toga.
S obzirom na to da je Baranja od centra Osijeka udaljena tek nekoliko minuta vožnje automobilom, ona se savršeno uklapa u cjelokupni koncept zdravstvenog turizma.
Iskoristite usluge zdravstvenog turizma u brojnim poliklinikama u Osijeku! Čekamo vas!

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.