logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Auto sajam Ženeva

Auto sajam u Ženevi

Ženeva, drugi po veličini grad u Švicarskoj, omiljeno je turističko odredište. Grad koji odiše poviješću, čije se priče pričaju i danas. I to ni više ni manje, nego putem brojnih kulturnih i povijesnih spomenika. Osim toga, grad je prepun prekrasnih parkova, zaselaka, vidikovaca te mjesta za opuštanje i odmor.

Na vašem putovanju u Ženevu preporučujemo vam da posjetite Etnografski muzej, Cite du Temps izložbu Swatch satova kao i privremenu izložbu raznih umjetnina. Uživajte u istraživanju brojnih ostalih muzeja koji će vas upoznati s cjelokupnom gradskom poviješću. Stari grad osobito je popularan među turistima. U Ženevi se nalazi jedan od najpoznatijih botaničkih vrtova na svijetu. Riječ je o Herbariju konzervatorija i botaničkom vrtu u kojem se nalazi više od 12.000 različitih vrsta  biljnog svijeta. Ostatak slobodnog vremena provedite u poznatom Eaux-Vives parku. Ubraja se među najstarije gradske parkove, a osim toga, nudi prekrasan pogled na obližnje jezero. Parkom dominira plemićka kuća koja je pretvorena u restoran.

No Ženeva nudi i jedan sasvim drugačiji oblik zabave. Riječ je naravno o auto sajmu, na kojem se, uz brojne izložbe, provode i razne animacije i atrakcije kojima se dodatno uveseljavaju posjetitelji sajma. Međunarodni sajam automobila svake se godine u ožujku održava u švicarskom gradu Ženevi, točnije u gradskom kongresnom centru Palexpo. Radi boljeg snalaženja, Palexpo se nalazi odmah pored zračne luke Cointrin. Ženeva auto sajam prvi puta je održan davne 1905. godine te ga otada možete posjećivati svake godine na istom mjestu.
Na više od nekoliko desetaka tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora, svoje će mjesto naći najrazličitiji osobni automobili poput onih električnih, posebna karoserija za motorna vozila te ostali dijelovi, dodatci i originalna oprema proizvođača.
Ljubitelji limenih ljubimaca zasigurno će doći na svoje, jer svaka godina donosi nešto novo i drugačije.

Dobro je Znati

Država
Švicarska
Broj Stanovnika
7,3 milijuna
Jezik
njemački, francuski, talijanski
Valuta
Švicarski franak
Površina (km2)
41.285 km²

Radno vrijeme:
88 osmi po redu auto sajam u Ženevi održat će se od 8. – 18. ožujka 2018. godine, od 10:00 – 20:00 sati radnim danima, a vikendom od 9:00 – 19:00.

Cijena ulaznica:
Cijena ulaznica varira ovisno o starosnoj dobi posjetitelja. Odrasli će platiti 16 CHF (švicarskih franaka), djeca od 6 – 16 godina, umirovljenici te osobe s posebnim potrebama izdvajaju 9 CHF, a grupe od najmanje 20 ljudi 11 CHF po osobi.

Kako doći do auto sajma:
– Javnim gradskim prijevozom: u Ženevi kao i u većini drugih gradova, karta za jedno javno prijevozno sredstvo vrijedi i za drugo; iskoristite brojne tramvajske i autobusne linije koje vas vode do sajma automobila gdjegod se nalazili. Stoga vam preporučujemo da ne koristite osobne automobile i da na taj način izbjegavate prometnu gužvu. Radije sjednite u tramvaj i uživajte u opuštenoj vožnji prema Palexpou.

Izložbeni prostor za automobile podijeljen je na 7 velikih dvorana za lakše snalaženje. U svakoj dvorani osim izloženih automobila i opreme za iste, postoje i dodatni razni načini na koje se animiraju posjetitelji, poput audiovizualnih materijala.
Posjetite sajam automobila u Ženevi, ako želite iskusiti nešto drugačije. Prvi i iz prve ruke saznajte sve što vas zanima o ovom prestižnom auto sajmu. Pripremite se na nešto neviđeno, jer vjerojatno nikada niste vidjeli toliki broj najnaprednijih i najsnažnijih modela limenih ljubimaca.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.