logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Atena

Putovanje u Atenu

Ako ste u potrazi sa savršenim ljetovanjem te ujedno tražite mjesto koje obiluje kulturom, povijesti i odličnom hranom, vjerujemo kako je Atena pravi izbor za vas!

Glavni grad Grčke ima sve što očekuje avanturist i zaljubljenik u putovanja!

U nastavku teksta ukratko ćemo vas upoznati s Atenom te vjerujemo kako ćete i vi biti fascinirani ovim posebnim i jedinstvenim gradom.

Akropola je središte stare Grčke; utvrda koja se sastoji od niza antičkih građevina. Zbog svoje vrijednosti i značaja, Akropola je zaštićena od strane UNESCO-a. Izgrađena je u 5. st. pr. Kr. te od onda redom oduševljava sve posjetitelje.

Od znamenitosti koje obavezno morate posjetiti u Ateni izdvajamo:
– Nacionalni arheološki muzej
– Erehtej (hram)
– Agora
– Partenon
– Muzej Akropole

Postoji toliko mjesta oko Atene koja su udaljena tek sat ili dva vožnje automobilom. Preporučujemo vam da svakako posjetite Posejdonov hram u Souniju, gdje možete uživati u zadivljujućem zalasku sunca nad Egejskim morem. Zatim, posjetite Mikenu, gdje će vas dočekati ostatci jednog od najslavnijih grčkih gradova. U neposrednoj blizini Mikene nalazi se i antičko kazalište (amfiteatar) Epidaurus.

Zabava: Atena je savršena destinacija za sve one koji traže zabavu 24 sata dnevno. Bez obzira na to jeste li ljubitelj kave, čaja ili čokolade, u Ateni postoji pregršt popularnih mjesta na kojima možete uživati u vašem omiljenom napitku u bilo koje doba dana ili noći. Gradska četvrt Monastiraki idealna je za večernje provode. Ovdje ljudi izlaze svaki dan, od sumraka do zore! Ako ipak želite nešto mirniju i intimniju atmosferu, preporučujemo vam da se vratite u centar grada te da se odlučite za neki od mnogih omiljenih barova ili kafića.

Dobro je Znati

Država
Grčka
Broj Stanovnika
664.046 tisuća
Jezik
grčki
Valuta
euro
Površina (km2)
2.929 km²

Osim zabave na zatvorenom, Atena vam nudi i zabavu na otvorenom! Da, dobro ste čuli! Tijekom vašeg posjeta Ateni, provjerite održava li se kakav koncert na jednom od gradskih trgova. Možda ste upravo samo to i tražili. Uzmite vašu bolju polovicu za ruku, natočite čašu vina ili šampanjca te uživajte u romantičnoj i tradicionalnoj grčkoj glazbi.

More, more i opet more: gdje kod se okrenete, more! Postoji pregršt popularnih plaža širom grada. Naravno da su grčki otoci puno bolji od plaža u Ateni, no ako ih niste u mogućnosti posjetiti, ne brinite. Oko Atene je zaista prekrasna morska obala, gdje ćete imati osjećaj kao da ste kilometrima udaljeni od centra grada, svakidašnje vreve i buke automobila.

Grčka kuhinja: možda još niste imali priliku kušati grčku kuhinju, no vjerujte, zaista je jedinstvena! Mediteranska kuhinja odnosi se na pripremanje povrća, ribe, ali i brojnih drugih namirnica koje ne možete naći nigdje drugdje. Recimo, grčka salata poznata je po cijelom svijetu i jedna je od najukusnijih i najzdravijih obroka. Zasigurno vam je svima poznati grčki gyros ili souvlaki. Brza hrana koja se poslužuje i u našim krajevima, svojevrsni giros, no ni približno ukusan kao kada ga priprema lokalno stanovništvo.
Ipak, grčka kuhinja nije samo gyros ili souvlaki. Riječ je o raznovrsnim jelima od svježe ribe, jedinstvenim mesnim jelima i ukusnim desertima. Na kraju ručka, ne zaboravite zasladiti nepce čašom Uza (Ouzo (rakija) ili tsipoura.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.