logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Amsterdam

Putovanje u Amsterdam

Amsterdam je glavni, a ujedno i najpopularniji grad Nizozemske. Osim toga, važno je kulturno i gospodarsko središte zemlje. Grad se smjestio na ušću rijeke Amstel, a njegovi brojni kanali i mostovi pozivaju turiste diljem svijeta da uživaju u ljepotama kakve još dosad nisu vidjeli.

Amsterdam karakterizira nenadmašna ljepota još iz tzv. Zlatnog doba iz 17. stoljeća, s obiljem muzeja, galerija i ostalih kulturno – povijesnih zanimljivih znamenitosti.
Nemojte misliti kako je riječ o nekom dosadnom gradu koji kroz svoje građevine i znamenitosti priča svoju priču i kako je to jedino što se ovdje može vidjeti. Svaki dan, osobito preko ljeta, u gradu se događaju razni koncerti, ljetni festivali i ostale zabave na otvorenom kojima zasigurno nećete moći odoljeti.

Grad je izgrađen na mreži kanala, stoga ga se često uspoređuje s Venecijom. Ima više od 7000 registriranih spomenika koji su postavljeni na oko 160 umjetnih kanala preko kojih prelazi više od 1500 mostova!

Amsterdam je u isto vrijeme grad tolerancije i raznolikosti. Ima sve prednosti velikoga grada: bogata kultura, zabavni noćni život, dobra povezanost pojedinih dijelova grada, poznatih međunarodnih restorana s odličnom hranom i još mnogo toga! No, krenimo redom.
Već smo spomenuli mnogobrojne gradske muzeje i galerije. No jeste li znali da čak postoji i muzej o mačkama? Ili zadivljujuća zbirka torbi i fotografija? Ako se želite bolje upoznati s kulturom i povijesti, za vas je kao stvoren Muzej arheoloških nalazišta. Najpopularniji muzeji zasigurno su Državni muzej u Amsterdamu (Rijksmuseum), Van Gogh muzej, Stedelijk muzej i mnogi drugi. Osobito je poznata kuća Anne Frank koja je također pretvorena u muzej.

Dobro je Znati

Država
Nizozemska
Broj Stanovnika
5,429 milijuna
Jezik
Slovački jezik
Valuta
Euro
Površina (km2)
49.035 km²

Osim zapanjujuće povijesti u starom dijelu grada, preporučujemo vam da nikako ne propustite pogledati grad iz drugačije perspektive. Zato vam na raspolaganju stoje brojni turistički brodovi koji će vas provesti po kanalima, kako biste otkrili i ostale gradske atrakcije. Bilo da ste prvi put u gradu ili ste redovni posjetitelj, sve u Amsterdamu izgleda malo čarobnije kada se promatra s broda. Većina tzv. krstarenja traje oko sat vremena. Za to ćete vrijeme istražiti tzv. Amsterdamski kanalski prsten koji se nalazi na UNESCO – ovom popisu svjetske baštine. Grad je osobito prekrasan po noći. Večernja romantična vožnja brodom uz upaljene svijeće i gradsko osvjetljenje čine ovaj grad mjestom iz bajke!
U Amsterdamu ima više od 800 tisuća bicikala! Da, dobro ste čuli! To je skoro više bicikala, nego što grad ima stanovnika. Biciklizam je u Amsterdamu svojevrstan način života. Zbog dobre biciklističke mreže i relativno manjih udaljenosti, bicikl je idealno prijevozno sredstvo kako za svakodnevni život, tako i za turiste. Ne postoji bolji način za istraživanje gradskih ulica, kanala i atrakcija od vožnje biciklom. Amsterdam je siguran, ugodan i, mogli bismo reći, osvježavajući grad. Stoga, pridružite se domaćinima, iznajmite bicikl i uživajte u drugačijem i nezaboravnom putovanju u Amsterdam!

Amsterdam će vas oduševiti drevnim crkvicama, veličanstvenim muzejima, kućama na kanalima, tajnim dvorištima čudnih kamenih ulica te brojnim vodenim putevima i mostovima. U gradu vam nikada neće biti dosadno jer zaista postoji pregršt zanimljivih stvari kojima možete obogatiti vaš boravak. Zato, spakirajte kofere, pripremite fotoaparat, kupite kartu i pripremite se za jedinstvenu avanturu na kanalima!

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.