logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Advent u Beču

Advent u Beču

Beč u vrijeme adventa posjeti prilično velik broj ljudi, a razlog tome je upravo advent. U božićno vrijeme Beč se u potpunosti pretvara u pravu božićnu bajku koja odiše toplinom, ljubavi i obiteljskim ugođajem.

Advent se u Beču obilježava na mnogo različitih mjesta i trgova, no svakako najveći i najpoznatiji sajam je Christkindlmarkt ispred Gradske vijećnice. Sajmom dominiraju brojni štandovi na kojima možete kupiti originalne božićne rukotvorine i poklone poput ukrašenih staklenih kuglica za bor i ostalih ukrasa, kapa, šalova i sl. Sajam se može pohvalit i jedinstvenim i raznolikim božićnim programom, osobito za najmlađe koji mogu uživati u božićnim radionicama izrađujući božićne ukrase, darove ili jednostavne slastice. Ni jedne se godine ne zaboravlja tradicija Christkindla koji u ulozi lika božićnog darivatelja obilazi djecu pričajući im priče i slušajući njihove božićne želje. Za potpuni božićni ugođaj pobrinuli su se ljubitelji vina koji prezentiraju svoje omiljeno piće. Od gastronomske ponude izdvajamo tradicionalne kobasice, langošice te kojekakve kolače i slastice, od kojih su zasigurno najpoznatije marcipan kuglice (Mozartove kugle). Sajmom se čuju i pjesme zborova koji su pristigli iz različitih zemalja svijeta kako bi nazočili te svojim radom upriličili ova događanja i još više razveselili sve posjetitelje.

Od ostalih božićnih sajmova u Beču izdvajamo božićni sajam u Spittelbergu, sajam kod dvorca Schönbrunn, božićno selo kod dvorca Belvedere i na Trgu Marije Terezije, božićni sajam kod Katedrale, sajam na Karlplatzu i mnogi drugi.
Božićni sajam u Spittelbergu: Spittelberg je vjerojatno najljepši dio Beča u kojem se također na svojstveni način obilježava advent. Ako na ovo putovanje idete s vašom boljom polovicom, tada svakako posjetite i sajam u Spittelbergu zbog posebnog romantičnog ozračja koje ondje vlada. Osim toga, malo je veći izbor kulinarskih specijaliteta i vrućih napitaka, nego što je to na ostalim sajmovima.
Božićni i novogodišnji sajam kod Schönbrunna: za sve one koji žele osjetiti ugođaj carskog Beča, ovaj je sajam pun pogodak! Provjerite koje sve tradicionalne proizvode možete pronaći ovdje; među njima su zasigurno i neki austrijski specijaliteti.

Dobro je Znati

Država
Austrija
Broj Stanovnika
1,6 milijuna
Jezik
Njemački
Valuta
Euro
Površina (km2)
414,6 km²

Božićno selo kod dvorca Belvedere: božićna su sela svakako najzanimljivija najmlađim posjetiteljima. Prostor oko dvorca Belvedere poznat je po ukrašenim vrtovima i velikim fontanama u kojima odsjaj vode u večernjim satima pod svjetlosnim okruženjem tisuće lampica daje jedinstveni ugođaj. Ovdje je svake godine u pripremi vlakić za djecu koji je za njih osobita atrakcija.
Božićno selo na Trgu Marije Terezije: sajam se, kako ime kaže, održava na Trgu Marije Terezije, u blizini popularnog Ringa i glavnog sajma. Glavna su atrakcija također turistički vlakići i vrtuljci te bogate blagdanske gastronomske ponude poput kuglica s rumom, punča, krofni, pečenih krumpira ili karameliziranog voća.
Za vrijeme boravka u Beču, osim sajmova i božićnih sela svakako posjetite i klizalište kod dvorca Wilhelminenberg odakle se pruža jedinstven i prekrasan pogled na grad. Područje tzv. Muzejske četvrti (MuseumsQuartier) također je vrlo popularno u vrijeme adventa, jer se posjetiteljima nude brojne mogućnosti poput slušanja zvukova vode, kušanje punča u Ledenom paviljonu, igranje curlinga i sl. Jedinstvenom božićnom ugođaju svakako pridonosi prikladno svjetlosno osvjetljenje i projekcije koje će zasigurno mališanima ostati najupečatljivije.

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.