logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.

Advent

Kuna Putovanja / Advent

Advent je početak nove liturgijske godine za Katoličku crkvu, a odnosi se na vrijeme od 4 nedjelje prije Božića. Advent najranije može početi 27. studenog, dok je najkasniji datum njegova početka 3. prosinca. To je ujedno vrijeme pripreme za Božić; vrijeme molitve, kajanja za grijehe, a ono što je najvažnije, vrijeme pripreme za dolazak Krista.

Adventski običaji

Svako vrijeme u crkvenoj godini obilježeno je drugačijom bojom. Tako u Adventu na liturgijskim slavljima prevladava ljubičasta boja. U vrijeme Adventa održavaju se mise zornice – rane jutarnje mise, koje simboliziraju budnost vjernika tijekom pripreme za Božić.

Adventski vijenac

adventski vijenac ukrašen svijećama i zimzelenim granjem predstavlja Kristovu pobjedu, a ujedno i simbol borbe kršćanina protiv životnog mraka. Božikovina u adventskom vijencu simbolizira besmrtnost, a lovor pobjedu nad grijehom. Krug i svjetlo dva su temeljna simbola adventskog vijenca. U vijenac se stavljaju 4 svijeće koje označavaju stvaranje, utjelovljenje, otkupljenje i svršetak, a tu su 4 razdjelnice u ljudskoj povijesti. Svake sljedeće nedjelje pali se po jedna adventska svijeća.
Prva nedjelja Adventa simbolizira nadu, podsjećajući nas da Isus dolazi. Druga nedjelja simbolizira vjeru. Treća nedjelja Adventa simbolizira radost, podsjećajući nas na RADOST koju je doživio svijet Isusovim rođenjem. Četvrta nedjelja Adventa simbolizira mir, podsjećajući nas na poruku anđela „Mir na zemlji i dobra volja među ljudima“.

Adventski kalendar

Adventski kalendar je još jedan simbol iščekivanja Kristova dolaska. Riječ je o kartonu na kojem se nalaze otvori (prozorčići), a u svakom otvoru je slika koja simbolizira određeni datum ili općenito Božić. Svaki dan, od 1.12., otvara se po jedan prozorčić u kojem se obično nalaze male čokolade.

Adventski sajam

U svijetu se za vrijeme Adventa održavaju sajmovi, no najljepši su oni unutar granica Europe. Božićni sajam najprije se održavao samo u Njemačkoj i Austriji, a zatim se proširio na ostale zemlje. Prvi božićni sajam datira iz davne 1434. godine. Sajmovi se obično održavaju na glavnim gradskim trgovima gdje na mnogobrojnim štandovima možete kušati domaće slastice ili kupiti ukusno kuhano vino ili punč. U sklopu adventa održavaju se i prigodna događanja koja su namijenjena za sve uzraste.

Zima u Europi idealno je vrijeme za posjet nekim od najljepših božićnih advenata. Ako ste u potrazi za božićnim poklonom ili sanjate o jedinstvenom mirisu božićnog drvca ili žudite za zvucima i taktovima božićnih pjesama, uronite u naš izbor najboljih božićnih advenata u Europi.

Priuštite si odmor od 3 ili 4 dana i u društvu obitelji i prijatelja otkrijte najbolji europski advent. Uživajte u opuštenoj atmosferi i duhu Božića. Na vrijeme rezervirajte hotele, motele ili apartmane po uvijek povoljnim cijenama.

Vaša božićna avantura može započeti!